Parc Natural Zona volcànica de la Garrotxa

La singular bellesa dels volcans amb les seves colades de lava

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa està format per onze municipis.

La seva orografia, el sòl i el clima li proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d'excepcional valor paisatgístic.

Al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi ha 28 itineraris pedestres que transcorren pels indrets més interessants del Parc Natural. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s'hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l'ajuda del plànol-guia del Parc Natural. El Parc Natural disposa d'una extensa oferta de publicacions.

Els itineraris del Parc Natural connecten sovint amb els de la xarxa de senders Itinerànnia

 

Informacions d'interès

 

• Entre Olot i Santa Pau existeixen dos grans aparcaments habilitats per a la recepció de visitants: l'àrea de Can Serra, situada just al costat de la Fageda d'en Jordà, i l'àrea de Santa Margarida, situada just entre els volcans de Santa Margarida i el del Croscat. Ambdós aparcaments són els punts de sortida de diversos itineraris senyalitzats que permeten visitar la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquests dos aparcaments són de pagament.

· Horari: de 9:30 a 16:30

· Preus: Cotxes: 4 € tot el dia. / Autobusos: 8 € tot el dia. / Motos: 2 € tot el dia.

· L'àrea de can Serra (Fageda d'en Jordà) tindrà els serveis operatius entre les 9 i les 18 h, de dimarts a diumenge (dilluns els serveis romandran tancats, i per tant tampoc es cobrarà, si no és festiu). Els mesos de gener i febrer només tindrà els serveis operatius els caps de setmana i festius. Els usuaris realitzaran l'abonament en el punt d'informació de can Serra si no es cobra a l'entrada a l'aparcament. El centre d'informació de Can Serra obre de 10:00 a 15:00.

· L'àrea de Santa Margarida tindrà els serveis operatius entre les 9 i les 18 h dels caps de setmana i festius. La resta dels dies els serveis romandran tancats, i per tant tampoc es cobrarà. Els usuaris realitzaran  l'abonament a l'entrada de l'àrea. El centre d'informació de Can Passavent obre de 10:00 a 16:00.

· Segons la normativa del Parc Natural, no es permeten fer descàrregues ni càrregues des de vehicles per no haver de pagar ni als aparcaments, ni a la rotonda del bar de Santa Margarida, ni al camí d'accés al volcà del Croscat, ja que els integrants dels grups utilitzen les àrees i els seus serveis, o bé de l'àrea concreta o dels indrets d'interès de la zona que es visiten.

Fageda, volcans i Cooperativa iogurts