Pobles medievals

LA GARROTXA MÉS MEDIEVAL

Els pobles són un testimoni del pas del temps, i a la Garrotxa n'hi ha molt bones mostres, amb permís dels terratrèmols que van afectar la comarca els anys 1427 i 1428. Des de l'època medieval fins a la contemporània, passant pel llegat jueu, el renaixement i el modernisme, els pobles de la Garrotxa tenen una història que cal conèixer.

Ruta medieval a Sant Joan les Fonts.

El monestir benedictí, declarat monument nacional i que data del segle XII. És notable la seva pica baptismal, romànica, amb relleus i la seva majestat

També és de la mateixa època el pont medieval que uneix el nucli antic de Sant Joan amb l’església parroquial i la zona de Castanyer.  A pocs metres del pont, s’aixeca l’edifici romànic civil més antic de Catalunya. És el Castell de Juvinyà, una casa senyorial fortificada que l’any 1972 va ser declarada Monument d’Interès Nacional. Després de la profunda remodelació a què va ser sotmesa, el castell és ara el Centre d’Interpretació del Territori de Sant Joan les Fonts.

Ruta medieval: VISITES ACOMPANYADES I GUIADES:
Informació i reserves turisme@santjontlesfonts.cat o Tel. 972 29 05 07.

Vila Comtal de Besalú

Besalú fou la seu d’un important comtat independent. Compta amb un conjunt historico-artístic medieval considerat com un dels més ben conservats de Catalunya. Formen part d'aquest conjunt l'antiga església del montestir de Sant Pere del segle XII, l'església de Sant Vicenç del segle XII, la façana de l'antiga església hospital de Sant Julià del segle XII; la Casa de Cornellà, monument romànic del segle XII i la sala gòtica de la Cúria Reial. En destaca tot el call jueu, i en especial el Micvé o  casa de banys rituals de Besalú del segle XII.

El majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià és un altre dels vestigis del Comtat de Besalú No només pels monuments s'ha de valorar Besalú, sinó també per l'aire medieval que ofereixen els seus carrers plens de records.

L’oficina de turisme disposa d’audio-guies amb àudio descripció per a persones amb dificultats visuals. Visites guiades  Tel. 972591240

Santa Pau

Santa Pau, podem dir que és el municipi cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ja que  té punts d'interès com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat o la Fageda d'en Jordà

El poble conserva intacte el recinte de la vila vella, amb una fesomia i unes característiques medievals molt marcades. Destaca la plaça Major o Firal dels Bous: una plaça porxada de perfil irregular i arcs desiguals, que té una innegable personalitat, i que es disposa a l’entorn del castell, un edifici gran, compacte i robust que s’aixeca al punt més alt del poble.

Gastronòmicament parlant, s’associa el nom de la vila als gustosos fesols de Santa Pau, amb denominació d’origen i que no pots deixar de tastar!

 

Castellfollit de la Roca

Els estrets carrerons del poble desemboquen a l’antiga església de Sant Salvador, a l’extrem de la cinglera, on hi ha un mirador amb unes vistes privilegiades.

Castellfollit de la Roca és una de les portes d’entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El barri vell està situat damunt una cinglera basàltica, formada per dues colades de lava superposades.

Pels més llaminers, heu de tastar les enormes  i boníssimes magdalenes de Cal Tuset!

Àmbit Rural

En línia

Àmbit Rural

Hola! 👋
En què et podem ajudar?

18:27